Pravila o korištenju kolačića

KORIŠTENJE KOLAČIĆA I DRUGIH ANALITIČKIH ALATA

Korištenjem stranice www.tehno-razvoj.com prihvaćate kolačiće i druge analitičke alate. Kolačiće možete dopustiti ili blokirati, izbrisati postojeće i odrediti postavke za određene web-lokacije.

ŠTO SU KOLAČIĆI ILI „COOKIES“?

Kolačić je mala tekstna datoteka koja se pohranjuje na računalo ili mobilni uređaj pri posjetu određenom web mjestu ili prilikom otvaranja određene elektroničke pošte.

Pomoću kolačića web mjesto pamti vaše radnje i postavke tijekom određenog razdoblja. Svaki put kada korisnik otvori neku stranicu, web poslužitelj može pročitati vrijednosti koje je ranije spremio u kolačićima.

Postoje razne vrste kolačića, a obično se razvrstavaju po trajanju, domeni kojoj pripadaju i namjeni:

  • Privremeni (sesijski) kolačići se brišu nakon što korisnik zatvori svoj preglednik. Trajni kolačići ostaju spremljeni na korisnikovom uređaju na određeno vrijeme.
  • Kolačići prve strane su postavljeni od strane poslužitelja domene koja je posjećena. Kolačići treće strane su postavljeni s domene različite od one koju je korisnik posjetio.
  • Prema namjeni kolačići mogu biti nužni ako potpomažu osnovne tehničke značajke web mjesta, funkcionalni za poboljšanje korisničkog iskustva, analitički za analizu uporabe stranica i marketinški za praćenje interesa pojedinog korisnika.

KOJIM KOLAČIĆIMA SE KORISTIMO I U KOJE SVRHE

Na stranici www.tehno-razvoj.com upotrebljavamo kolačiće u sljedeće svrhe:

Tehnički:

To su kolačići koji pospješuju određene tehničke značajke kako bi osigurali pozitivno korisničko iskustvo npr. radi pohranjivanja suglasnosti da ste upoznati sa Pravilima privatnosti i Pravilima korištenja kolačića;

Funkcionalni:

Radi se o kolačićima koji se koriste kako bi vam olakšali korištenje web stranice kao na primjer: zapamtiti jezik na kojem pretražujete stranicu, i sl.

Analitički:

Koristimo se i analitičkim kolačićima koji nam omogućuju web analitiku, tj. analizu uporabe naših stranica, koju izvodimo kako bismo poboljšali kvalitetu i sadržaj ponuđenih usluga.

Marketinški:

To su kolačići koji nam omogućavaju da vam uputimo određene poruke, kao na primjer: ponuditi vam promotivne akcije obzirom na vaše prethodno korisničko iskustvo i sl.

Posebno ističemo da imate pravo spriječiti primanje marketinških kolačića na stranici http://www.networkadvertising.org/choices. Za detaljne informacije, u nastavku se nalazi popis kolačića koje trenutno koristimo:

DomenaNazivVrstaTrajanjeOpis
tehno-razvoj.com_gaTreće strane2 godineGoogle Analytics – Registrira jedinstveni ID koji se koristi za generiranje statističkih podataka o tome kako posjetitelj koristi web stranicu.
tehno-razvoj.com_gidTreće strane24 sataGoogle Analytics – Registrira jedinstveni ID koji se koristi za generiranje statističkih podataka o tome kako posjetitelj koristi web stranicu.
tehno-razvoj.com_gatTreće straneSesijaGoogle Analytics – praćenje brzine zahtjeva
www.tehno-razvoj.com_hjIncludedInSampleTreće straneSesijaHotjar praćenje tokova korisnika na web stranici
facebook.comfrTreće strane2 mjesecaFacebook pixel – služi za sakupljanje korisnika na remarketing listu
www.facebook.comTreće strane2 godineFacebook pixel – služi za kreiranje remarketing liste

Prikazano 1 do 6 od 6 rezultata

U Vašim internet preglednicima možete brisati kolačiće i upravljati općim postavkama spremanja kolačića, ovdje su poveznice na upute popularnih preglednika FirefoxChromeSafariMicrosoft Explorer. Međutim, treba voditi računa da ako zabranite kolačiće, onda je moguće da neki dijelovi web stranice ne mogu normalno funkcionirati ili im se ne može pristupiti.

KAKO MOŽETE UPRAVLJATI KOLAČIĆIMA

Više informacija o tome kako odbiti kolačiće, možete saznati i na stranici www.allaboutcookies.org.

VANJSKE POVEZNICE

Korištenjem vanjskih poveznica na našim internet stranicama, npr. društvene mreže, bit ćete preusmjereni na vanjske domene koje mogu koristiti kolačiće, na što nemamo utjecaja. Podatke prikupljene uz pomoć kolačića i sličnih tehnologija na tim domenama ne dobivamo od njihovih vlasnika ili upravitelja.

Za više informacija o korištenim kolačićima i mogućnostima upravljanja, molimo provjerite izjave i pravila o kolačićima na posjećenim domenama